Rannoch Drive

Contract: Garden Extension and Internal Alterations, Rannoch Drive
Client: Private
Contract Description:

Our main aim was to design a modern contemporary garden room extension to provide a new open plan kitchen and family space linked directly to a large garden. The clients brief also included forming a new downstairs WC/shower, utility room and back door cloaks area. Further alterations to the existing ground floor layout provided a new guest bedroom and open plan study/hub space linking and opening up the front hall to the new rear extension.

We used traditional materials; smooth white rendered walls and lead roof to the extension with a high level strip of patent glazing at the junction of new and old that allows light to penetrate the internal kitchen/family dining area. A large expanse of glazed cedar framed sliding doors provides direct access from the extension to the garden. A landscaped split level paved area continues the spaces outside. A further distinguishing feature of the extension is the chimney for the log burning stove.

The existing first floor dormers were clad in cedar shingles to complete the project.

 

Select an thumbnail below to view larger images and slideshow