Eastcote Avenue

Contract: Garden Extension and Internal Alterations, Eastcote Ave
Client: Private
Contract Description:

Our main aim was to design a modern contemporary garden room extension to provide a new open plan kitchen linked directly to a large rear garden and a new more formal dining area. The clients brief also included forming a new downstairs WC, utility room and back door cloaks area.

We used external cedar cladding to connect the projecting utility room with the garden and form a sheltered external hard landscaped area. All doors and windows were also cedar. A large expanse of glazing into the kitchen, with sliding timber doors allowed direct access to the garden. A high level strip of patent glazing connects the new extension roof with the existing house wall and allows light to penetrate the internal dining area.

Traditional materials were used: lead and slates to the roof, smooth render to the walls connected to the original house and supporting steel lintols are expressed and painted slate grey to match the soffits.

 

Select an thumbnail below to view larger images and slideshow